Pokażemy Ci prostą, smaczną i przyjemną drogę do zdrowia bez wyrzeczeń i ogromnego wysiłku

OD CZEGO WSZYSTKO SIĘ ZACZĘŁO?

Cześć,

nazywam się Mateusz Gawełczyk i chciałbym opowiedzieć Ci krótką historię o narodzinach CEZIS!

Jak powstało CEZIS? Wszystko zaczęło się od pływania. Pamiętam, że dietą i suplementacją zainteresowałem się, kiedy szukałem sposobów, by osiągać jak najlepsze rezultaty w pływaniu. Tak nieświadomie rozpaliłem w sobie pasję do dietetyki. Problem w tym, że studiowałem wtedy Inżynierię Środowiska i musiałem podjąć męską decyzję. W końcu zrozumiałem, że moje obecne studia nie pasjonują mnie tak bardzo, jak dietetyka!

Decyzja zapadła – w kolejnym roku byłem już studentem Dietetyki o specjalizacji "dietetyka kliniczna" na Śląskim Uniwersytecie Medycznym.

Chciałem pomagać ludziom spełniać ich marzenia - zadbać o każdy aspekt ich zdrowia i sylwetki oraz pomagać zawodnikom w osiąganiu upragnionych wyników.

Wiedziałem, że aby wszystko działało jak w zegarku, muszę stworzyć zespół i znaleźć osoby takie jak ja – z pasją do zdrowia, dietetyki i pomagania ludziom.

Dlatego podjąłem współpracę z innymi specjalistami w określonych dziedzinach, tak aby wspólnie tworzyć kompletną, dobrze prosperującą całość.

Teraz każdego dnia przyczyniamy się do poprawy zdrowia ludzi, widzimy dumę i szczęście malujące się na ich twarzy. A kiedy dzięki naszej pomocy, osiągają wymarzone rezultaty, nasze serca rosną.

Tego zawsze chcieliśmy!

Misja CEZIS


Niezależnie od tego, czy jesteś osobą, która ma problemy zdrowotne, profesjonalnym zawodnikiem czy sportowcem, to do każdej osoby podchodzimy z takim samym zaangażowaniem i pasją. Naszą misją jest znalezienie dla Ciebie jak najlepszego i najprostszego rozwiązania, które przyczyni się do szybkiego i trwałego osiągnięcia przez Ciebie wymarzonych rezultatów.

POZNAJ NAS LEPIEJ

Mateusz Gawełczyk - dietetyk sportowy

Moją pasją jest dietetyka sportowa, dlatego pomogę Ci, jeśli jesteś sportowcem (zaawansowanym lub amatorem) lub jesteś po prostu osobą aktywną fizycznie.

Jestem wykładowcą Zakładu Żywienia i Suplementacji Akademii Wychowania Fizycznego. Ukończyłem Śląski Uniwersytet Medyczny, a także Katowicki AWF.

Na co dzień pracuję jako dietetyk czołowych polskich pływaków, kolarzy oraz triathlonistów, a także współpracuję z olimpijczykami i medalistami MŚ i ME. Jestem dietetykiem Polskiego Związku Biathlonu oraz Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego, pełnię także rolę głównego dietetyka w Way2Champ.

W swojej pracy kieruję się tym, że dobry dietetyk sportowy to taki, który sam jest w stanie postawić się w roli sportowca i doskonale zdaje sobie sprawę z jego realiów. 16 lat doświadczenia w pływaniu pozwala mi zrozumieć zmęczenie i trud, z którymi zawodnik mierzy się każdego dnia. Jeżeli jesteś ciekawy sportu zachęcam Cię do dołączenia do mojego podcastu „Zaplecze sportu”.

Marcin Magiera - dietetyk sportowy i kliniczny

Trenujesz sporty siłowe, sztuki walki albo crossfit? A może po prostu chcesz pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej? Służę pomocą!

Ukończyłem Wyższą Szkołę Medyczną w Katowicach. Nieustannie rozwijam swoją wiedzę na licznych konferencjach i szkoleniach poświęconych dietetyce klinicznej i dietetyce sportowej.

Jestem trenerem Crossfitu, a także współwłaścicielem cateringu dietetycznego Fit Food Service, gdzie samodzielnie opracowuję potrawy i ich receptury.

Pracuję zgodnie z zasadą żywienia opartego na dowodach naukowych – nie wróżę z fusów. Dla mnie zawód dietetyka to nie tylko praca, ale przede wszystkim pasja.
Zależy mi na tym, aby moi podopieczni pokochali zdrowy tryb życia i jak najwięcej wynieśli z każdej wizyty.

Marcin Osowski - dietetyk kliniczny

Specjalizuję się w pomaganiu pacjentom w różnych jednostkach chorobowych, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia dzieci (ównież dzieci uprawiających sport), kobiet ciężarnych i karmiących.

Magistra dietetyki obroniłem na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach, gdzie obecnie jestem w trakcie studiów doktoranckich. Pracuję od wielu lat jako wykładowca akademicki Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Dietetycznie szczególnie zainteresowany wpływem spożycia kawy na zdrowie człowieka.
Jestem współautorem publikacji naukowych w renomowanych czasopismach w języku polskim i angielskim. Walczę z nienaukowym i populistycznym podejściem do dietetyki i dietetycznym ekstremizmem. Prywatnie jestem mężem i ojcem trójki wspaniałych dzieciaków.

Martyna Wesołowska - dietetyk sportowy

Jestem absolwentką Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach o specjalizacji dietetyka sportowa, a teraz kształcę się w specjalizacji psychodietetyki.

Na co dzień współpracuję głównie z zawodnikami amatorami w zakresie spersonalizowanych planów żywieniowych i suplementacyjnych z uwzględnieniem ich dostosowania do bieżących obciążeń treningowych zawodnika. Współpraca z pływakami, biegaczami, kolarzami czy wspinaczami nie jest mi obca.

Cenię sobie przede wszystkich prostotę – posiłki mają być smaczne i szybkie w przygotowaniu, aby zamiast spędzać czas w kuchni, móc poświęcić go na dłuższy trening lub inne przyjemności.

Prywatnie od zawsze interesowałam się tematyką związaną ze zdrowym stylem życia – poprzez codzienną dietę oraz aktywność fizyczną. W przeszłości trenowałam siatkówkę, a na dzień dzisiejszy stawiam pierwsze kroki we wspinaczce sportowej.

Moim głównym celem we współpracy z pacjentami jest zmiana ich dotychczasowych nawyków żywieniowych, poprawa wyników sportowych oraz motywacja i wspólne dążenie do wyznaczonych celów.
Stawiam na zaufanie oraz dobrą relację z pacjentem, ponieważ w wielu przypadkach jest to klucz do sukcesu.

Andrea Dylong - dietetyk

Jestem absolwentką AWF Katowice na kierunku Aktywność Fizyczna i Żywienie w Zdrowiu Publicznym, dużą część wiedzy zdobywam również uczestnicząc w szkoleniach, konferencjach i śledząc na bieżąco badania dotyczące dietetyki sportowej.

Od kilku lat pracuję z ultramaratończykami, wspieram ich poradami jak prawidłowo komponować swoją dietę, aby móc efektywnie trenować i osiągać wyznaczone cele podczas startów. Wyjeżdżam również z nimi na zawody w roli supportu, dbając o całą oprawę logistyczną, organizacyjną i dając im potrzebne wsparcie podczas całej trasy.

Cały czas poszerzam wiedzę, którą popieram praktyką w temacie odżywiania i suplementacji sportowców, szczególnie wśród ultramaratończyków, którzy pod tym względem są dosyć specyficzną grupą.

Z doświadczenia wiem, ile pracy i serca kosztuje ultrasów realizacja stawianych przed sobą celów, które dla wielu ludzi są czymś kosmicznym. I dlatego tak bardzo fascynuje mnie praca ze sportowcami, którzy za każdym razem pokazują, że nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko wyzwania.

Bartłomiej Dorożyński - dietetyk

Jestem absolwentem Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach na kierunku dietetyka. Obecnie kontynuuję naukę na studiach magisterskich. Specjalizuje się w dietetyce sportowej, w szczególności w sportach drużynowych. Swoją wiedzę poszerzam na różnych kursach m.in. organizowanych przez Polski Związek Piłki Nożnej oraz FC Barcelonę, gdzie miałem okazję zgłębić tajniki codzienności żywieniowej zawodników Blaugrany. Na co dzień zajmuje się działalnością naukową pisząc artykuły do czasopism oraz wygłaszając wykłady na temat żywienia.

Interesuje się wszelkiego rodzaju sportem, szczególnie piłką nożną i szachami, którą od najmłodszych lat trenowałem w Zabrzańskim Górniku oraz Gwarku, gdzie wielokrotnie miałem okazję zdobyć Mistrzostwo Śląska czy grać w rozgrywkach na poziomie centralnym. Doświadczenie z boiska i szatni w znaczny sposób ułatwiają mi zrozumienie codziennych potrzeb i problemów zawodników oraz zawodniczek.

Moim głównym celem we współpracy ze sportowcami jest optymalizacja ich wyników sportowych poprzez odpowiednią edukację żywieniową i spersonalizowane plany żywieniowe. Walczę z mitem niesmacznej diety oraz z bezpodstawnym eliminowaniem produktów spożywczych przez sportowców. Stawiam na stały kontakt z pacjentem oraz dostosowywanie jadłospisu do obciążeń treningowych. Dietom jednokartkowym mówię stanowcze NIE!

Anna Falisz - dietetyk kliniczny, psychodietetyk

Specjalizuję się w pomaganiu osobom, które mają problemy ze zdrowiem i chcą schudnąć.
Ułożę Ci zdrową i pożywną dietę, niezależnie od tego czy jesz wszystko, czy jesteś wegetarianinem lub weganinem.

Już od dziecka wiedziałam, że chcę być „lekarzem od jedzenia”. Teraz jestem już absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego.

Na co dzień zajmuję się podopiecznymi z wieloma trudnymi chorobami, a do tego często ze skrajną otyłością.
Jestem przeciwniczką przestarzałej i zawodnej „dietetyce”, która polega wyłącznie na liczeniu kalorii.

Kieruję się zasadą, że żywność to najlepsze lekarstwo – udowadniają to wyniki moich podopiecznych, którzy wraz ze spadkiem kilogramów odstawiają kolejne lekarstwa.

Dr n.med. Helena Zakliczyńska - lekarz

Lekarz, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Instytutu Zdrowia Publicznego Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista seksuologii, w trakcie specjalizacji z medycyny sportowej. Adiunkt w Instytucie Nauk o Sporcie AWF w Katowicach.

Absolwentka Śląskiej Szkoły Psychoterapii, w trakcie szkolenia z terapii systemowej w Fundacji Na Szlaku prof. Bogdana de Barbaro w Krakowie. 
Asystent Psychodramy Europejskiego Instytutu Psychodramy, w trakcie przygotowania do Certyfikatu Psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Prowadzi psychoterapię indywidualną, par i rodzin.

Szef Sztabu Medycznego Polskiego Związku Biathlonu. Były Szef Sztabu Medycznego i Lekarz Klubu Ekstraklasy, aktualnego Mistrza Polski w piłce nożnej, Piasta Gliwice. Jest licencjonowanym lekarzem Polskiego Związku Piłki Nożnej (licencja nr 247).

Certyfikowany orzecznik Polskiego Towarzystwa Medycyny SportoweJ. Współpracuje z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej w Warszawie w zakresie zdrowia seksualnego sportowców. 

W procesie przygotowania psychicznego sportowców (indywidualnych i drużynowych) wykorzystuje wieloletnie doświadczenie psychoterapeutyczne. Zajmuje się całościowym przygotowaniem psychicznym zawodników, wykorzystując pracę indywidualną w gabinecie i/lub on-line oraz systemową (z drużną, z rodziną).

Wizyty stacjonarne w naszym centrum w środy co 2 tygodnie w godzinach 16.00-20.00

Konsultacje online możliwe w dowolne dni po wcześniejszym umówieniu telefonicznie pod nr. 509327426

Inaki De La Parra- trener

Maciek Dombrowski - kucharz, ultramaratończyk

Szef kuchni w Centrum Edukacji Żywieniowej i Sportu,trener biegów ultra oraz kolarstwa w firmie Way2Champ. Były zawodowy kolarz MTB, wielokrotny medalista Mistrzostw Polski, reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata i Europy.
Zwycięzca i rekordzista trasy Biegu Rzeźnika wraz z Piotrem Uznańskim (8 godzin 56 minut 40 sekund), zwycięzca drużynowego 100 kilometrowego Biegu 7 dolin z Piotrem Uznańskim i Kamilem Leśniakiem (9 godzin 41 minut 53 sekund)
Maciek doświadczenie w gastronomii zdobywał w Norwegii, przez 7 lat pracował w wielu restauracjach gdzie miał okazję podpatrywać szefów kuchni z całego świata. Ostatnie dwa lata już jako szef kuchni prowadził dużą restaurację w Oslo. Teraz swoją wiedzą kulinarną chce podzielić się z Wami. Przede wszystkim pokaże Wam jak w prosty i szybki sposób przygotować pełnowartościowe dania, niezbędne w diecie każdego sportowca.

CHCESZ DOŁĄCZYĆ DO NASZEGO ZESPOŁU?

Wyślij nam swoje CV na adres: kontakt@cezis.pl

WSPÓŁPRACUJEMY Z

  • logo1 - W2C
  • logo5 - Głowa
  • logo6 - Fitfood
  • logo7 - Fizjolympic
  • logo2 - HBA
  • logo4 - Galen

Kontakt

Martyna Wesołowska
796 312 302
m.wesolowska@cezis.pl

Andrea Dylong
519 605 748
a.dylong@cezis.pl

Bartłomiej Dorożyński
510 094 185
b.dorozynski@cezis.pl

Marcin Osowski
514 002 989
m.osowski@cezis.pl

Mateusz Gawełczyk
531 986 031
m.gawelczyk@cezis.pl

Marcin Magiera
517 654 437
m.magiera@cezis.pl

Zadaj swoje pytanie

JAK MOŻEMY CI POMÓC?

Wybierz to, czego teraz potrzebujesz, a my zajmiemy się resztą

VOD